Sådan kommer du i gang med disc golf

Har du også opdaget, at disc golf er blevet utroligt populært, og nu vil du gerne prøve det selv? Disc golf er både nemt og billigt at kaste sig over, og det kan spilles af alle. Nedenfor finder du alt, hvad du behøver at vide for at komme i gang, men vi advarer dig! Du risikerer at blive grebet af det!

Sådan kommer du i gang med disc golf

Hvor kan man spille disc golf?

Start med at finde en bane i nærheden af dig. Der findes utroligt mange baner i Danmark efterhånden, og de fleste af dem kan du finde i UDisc-appen eller på UDisc.com.

De fleste baner er gratis at spille på, men enkelte opkræver betaling. Det kan du også læse på UDisc, ligesom det også fremgår, om banen er vedligeholdt og spilbar for tiden.

Når du ankommer til banen, kan UDisc-appen også hjælpe dig med at finde vej til hullerne og til at holde styr på hvor mange kast i har brugt.

Hvilket disc golf udstyr skal jeg have?

I bund og grund kan du nøjes med blot en enkelt disc. De fleste starter dog gerne med 3; en driver, en midrange og en putter. Du kan købe et begyndersæt med 3 discs både online og i fysiske butikker til en billig penge. Nogle foreninger har også udlejning eller måske udlån, hvis du spiller med til deres træning. De fysiske butikker finder du også på UDisc.

Finder du en lokal erfaren disc golfer at spille med, kan du måske låne en disc eller to af ham/hende.

Hvem skal jeg spille med?

Lige hvem du har lyst til. Jeg har haft gode oplevelser ved at spille med spillere fra landets bedste 25 %, men også med venner, mine forældre og svigerfamilien. Tag hvem du lyster med ud at spille – i behøver ikke være på samme niveau, af samme køn eller alder, bare i har lyst til en sjov og hyggelig dag. Kan du slet ikke finde nogen, så prøv Facebook. De fleste baner har en forening og en Facebook-gruppe tilknyttet, og slår det fejl, kan du prøve den landsdækkende gruppe Disc Golf Danmark Debatforum.

Hvordan spiller man disc golf?

Disc golf er i sin grundlæggende form uhyre simpel, og minder meget om almindelig golf. Lad være at lade jer optage af regler i starten, men til højre er en lynhurtig oversigt. Hvis du vil have dem uddybet lidt nærmere, så kan du læse vores artikel Basale Disc Golf Regler.

Basale Regler i disc golf illustration

Hvordan kaster man?

Der er 3 kast du bør kende i starten: Baghånd, forhånd og putting. De beskrives nok bedste med et par hurtige videoer, så dem får du her. Du kan med fordel spole lidt i dem, da ikke alle detaljerne er lige vigtige for din første runde. Du kan altid se dem igen senere.

OBS: Vær opmærksom på, at hvis kaster baghånd med højre hånd, slutter din disc altid med at svæve mod venstre. Der er mange måder at modarbejde det på, men for en begynder er det simpleste blot at kaste forhåndkast (hvis du kan) – de slutter nemlig mod højre.

Der er mange andre måder at kaste på. Dem kan du lære senere hen. Men hvis du lander ude i krattet, er det på tide at være kreativ.

God fornøjelse.

Okay det var sjovt – hvad så nu?

Jeg sagde jo, du ville blive grebet af det! Men hvad så nu? Kort sagt: Kast dig over det.

Start med at få fat i noget at kaste med. Har du allerede et begynder-start-sæt, så spil videre med det. Ellers kan du roligt starte med at anskaffe dig et. Selvom du ser de andre på banen med 20-30 discs, er tre rigeligt at starte med. Herfra er mit bedste råd: Spil, spil, spil. Gå ud på banen så ofte du har lyst, hav det sjovt og eksperimenter med det. Du vil meget hurtigt opleve, at du bliver bedre. Du lærer dig selv, dine discs og banerne bedre og bedre at kende, og det gør det bare endnu sjovere.

Hvordan bliver jeg god?

Det er et spørgsmål til en hel artikel for sig. Eller mange artikler i virkeligheden. Du kan evt. starte med at læse FAQ’en her på siden. Der findes også et hav af rigtig gode YouTube videoer, og jeg pønser på at lave en samling her på siden. Hvis du vil have besked, når den kommer, så følg med på nyhedsbrevet, Instagram eller Facebook.

Her kommer et par hurtige gode råd:

– Træn putting. Du kommer til at spare rigtig mange kast, hvis du sætter din putts.
– Field work: Gå ud på en fodboldbane og træn dine kast. Her får du rigtig mange kast ind på kort tid, og kan træne en masse forskellige kast og lære dine discs at kende.
– Du bliver ikke pro, fordi du har mange discs eller kan kaste 500 meter… Du bliver god hvis du kender de discs du har, og kan ramme der hvor du sigter.
– Spil klogt: Det perfekte kast lykkes ikke hver gang. Gå med hvad der er realistisk, og tænk over hvilke risici du løber (træer, OB osv.). Du får sandsynligvis et bedre resultat, hvis du går efter par og undgår bogeys, end hvis du forsøger at få birdie og bliver straffet for det. Det giver også en bedre oplevelse.
– Eksperimentér: Prøv nogle forskellige disc og forskellige kast. Vi er forskellige, så hvad der virker for din makker, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Prøv dig frem. Find gerne råd og vejledning, men begræns dig til 1-3 ting ad gange, prøv dig frem og få det ud af det du kan.

Forfatter

  • Dennis Asp

    Jeg blev grebet af disc golf i 2018 og har siden haft en stigende interesse for spillet. Jeg lancerede derfor Anhyzer.dk i 2021, og har nydt at arbejde med projekt lige siden.

    Vis alle indlæg
Følg denne tråd
Giv besked om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer