DGPT Europe

Disc Golf Pro Tour og European Pro Tour slår i 2024 pjalterne sammen, og opretter en ny europæisk tour under navnet DGPT Europe. PDGA Europe bakker op om den nye tour, og nedlægger derfor PDGA Euro Tour. Endvidere bliver Disc Golf Stream, der indtil videre har dækket EPT, sammenlagt med Disc Golf Network, der i 2024 vil stå for alle live streams. Det bliver interessant at se, hvordan den nye tour vil udvikle sig. DGPT er godt funderet i USA og EPT, der er en relativt ny turnering, havde både store ambitioner og masser af succes i de to år, den nåede at køre. Opbakningen fra PDGA Europe, gør det i min optik en mere officiel turnering, og uden PDGA Euro Tour, spilles der ikke længere på to heste.

Touren kommer til at bestå af 5 såkaldte standard events, der bliver anset som elite series events. Pointene tæller en til en i den samlede DGPT-stilling samt i en særskilt DGPT Europe stilling.

Derudover afholdes der silver events (A-tiers) hvor pointene kun tæller 50 % og kun i den europæiske stilling. Disse turneringer bliver ikke dækket af Disc Golf Network. Nærmere info om silver events kommer senere.

Der kommer mere information om pointsystemet samt om silver events i løbet af 2024.

Turneringerne bliver følgende:

10/5 – 12/5: Copenhagen Open
14/6 – 16/6: Turku Open i Finland
28/6 – 30/6: Swedish Open
12/7 – 14/7: Krohol Open i Norge
26/7 – 28/7: European Disc Golf Festival i Estland