Ejby IF Disc Golf

"<yoastmark

Adresse: Skovvang 4, 4623 Ejby
Huller: 13
Type: Skov/boldbane
Tees: Gul og Rød.
Tee underlag: Jord/græs
Par: 42
Længde: 1048/850 meter (gul/rød).
Kurve: Prodigy T1
Etableret: 2020
Designet af: Steen Teudt og Stephen Skriver
Udisc bedømmelse: 3,7 (144 bedømmelser. 26/11-21)

Faciliteter: Parkering, skiltning, vand (ved hul 6), mulighed for drive over fodboldbaner, cart-venlig, lost and found boks

Hjemmeside:
Facebook-gruppe: Ejby IF Disc Golf
PDGA: Klik her
Udisc: Klik her

Beskrivelse: Ejby Disc Golf Bane er et eksempel på, hvordan man kan skabe en ganske udmærket bane ud af meget lidt. Banen byder både på svære skovhuller, en stor “sø”, mandatory, store åbne huller og Danmarks måske korteste hul: Hul 9 på kun 25 meter. Alligevel kan man nemt gå både par og bogey, hvis man rammer et tidligt træ. Banen startede med 12 huller, hvorefter hul 12 blev midlertidigt flyttet til det nuværende hul 9. Hullet kom i 2021 tilbage, og banen er nu derfor 13 huller.
Desværre bruges området både af en fodboldklub, skole, SFO og pentanqueklub, hvorfor man af og til er nødsaget til at springe nogle huller over. Sværhedsgraden er ikke voldsomt høj, hvilket også fremgår af banerekorderne.

Etablering: 

Steen og hans to sønner var i efteråret 2019 blevet bidt af disc golf og hungrede efter en bane tættere på deres bopæl i Ejby end Roskilde. Vallø Stift, der ejer de fleste skovområder i Køge Kommune, har desværre i flere omgange afvist af deltage i etableringen af en disc golf bane. De oplyste dog, at den sydligste del af skoven er ejet af Ejby Kirke.

Netop i det område har Ejby IF faciliteter, og der blev taget kontakt til formanden, Torsten Lykke Hansen, som tilfældigt havde et godt forhold til menighedsrådet, der bakkede om op projektet. Køge Kommune gav også tilladelse, men gjorde samtidigt opmærksom på, at skoven er fredskov, så derfor skulle der også søges tilladelse hos Miljøministeriet, hvilket faldt på plads allerede dagen efter.

Økonomisk viste Ejby IF sig igen at være godt for projektet. Ejby IF Disc Golf blev en underafdelingen i hovedforeningen, hvorefter Ejby IF udlånte penge til kurve, så projektet kunne komme i gang. Søndag den 11. oktober 2020 mødte ca. 8 mand op til gravning af huller samt nedstøbning af rør til kurvene og en uge senere dukkede hele 11 mand op for at hjælpe med montering af kurvene og bagefter spille jomfrurunden.

Få uger efter måtte hul 12 dog nedlægges midlertidigt, men det viste sig, at der kunne laves et nyt hul mellem hul 8 og 9. Hullet er så vidt vides Danmarks korteste hul. Den korte afstand til trods er det ikke en givet birdie, da hullet er meget smalt. Foreningen blev så glade for hullet, at de ville beholde det, selvom det gamle hul 12 blev reetableret. Eks-formanden Torsten Lykke Hansen har via sit firma, TLH-Gruppen, i forvejen sponsoreret hul 6 og sponsorerede også kurv nr. 13. Problemet var, at ingen leverandører havde en Prodigy T1 kurv på lager. Løsningen blev at købe en Latitude64 kurv og bytte med en spiller, som havde en T1 stående i haven.

Køge Kommune har siden etableringen givet foreningen tilskud, og det forventes, at der i fremtiden bliver langt teepads med fliser.

Banen i Ejby er blevet taget godt imod af spillerne, og der blev i perioden fra 18/10 til 31/12 2020 spillet 363 runder på banen, som er registreret i Udisc. Der var i 2021 både Hyggetour og Linkin Chains, og der planlægges med flere turneringer i 2022.

Særligt:
Hul 4: Bemærk at OB-linjen ikke er lige. Der er OB umiddelbart bag hegnet, men ikke i forlængelse af. Før og efter hegnet er OB nede ad skråningen.
Hul 6: Der bør være en sten i græsset, selvom den til tider kan være svær at se.
Hul 7: OB på stier of fliser. Der MÅ tages relief, hvis discen er i busken. Relief er ude på den anden siden af busken. Vær opmærksom på, at der skal kastes om (uden strafkast), hvis man rammer taget. Også selvom den kommer ned igen.
Hul 8: Relief: Discen spilles fra trælinjen.
Hul 13: Tee-skilt mangler. OB på kunststofbanen.

Banerekorder

Hvid Gul Rød
Officiel (Turnering)
Udisc All-time 31 (-11) Ashton Gade 31 (-11) Ashton Gade

Har du rettelser, tilføjelser eller vil du claime en banerekord? Så tøv ikke med at tage kontakt på mail eller i kommentarfeltet nedenfor.. Du finder mailadressen nederst på siden eller under menupunktet kontakt.

Hullerne:

<< Tilbage til oversigten

Sidst opdateret 26. november 2021

Følg denne tråd
Giv besked om
guest

1 Comment
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Carsten Haugaard
Carsten Haugaard
27. november 2021 21:59

Jeg har gået virkelig mange runder i 2021, og bliver stadig udfordret hver gang. Vinden kan også få afgørende indflydelse, så der er ikke to runder der er ens. Mine nemesis huller er 8 og 11, har lavet birdie på begge, men flere bogeys🥴 Kan varmt anbefale banen